Kulturminneplan, fra bunnen og opp

Sogndal kommune skulle utvikle ny kulturminneplan og ønsket innbyggernes innspill. Med Aula sitt kartverktøy ble det mulig.

En kulturmiljøplan er kommunens oversikt over viktige kulturminner og kulturmiljøer, samt en plan for forvaltningen av disse. Planen gir kunnskap om fortiden og avklarer hvilke kulturminner man ønsker å ta vare på i fremtiden. Kulturminneplaner er ikke bare historiske dokumenter, de er levende manifestasjoner av vår kulturarv og identitet – og derfor er det veldig viktig at innbyggerne på et sted føler seg inkludert i forvaltningen av stedets kultur og kulturarv. 1

For å gjøre arbeidet med ny kulturminneplan mer demokratisk og åpent, ønsket Sogndal kommune å la innbyggerne komme med innspill til hva de synes at man burde bli med i kulturminneplanen. Ved hjelp av Aula sitt kartverktøy ble det mulig.

Ett av de mest populære innspillene fra Janne.

I kartverktøyet kan innbyggere markere ett sted på kartet, og legge til sitt forslag til kulturminne, med tilhørende beskrivelse og bilde. For å skape engasjement rundt kulturminnene, i tillegg til å gjøre sorteringen av innspillene mer demokratisk, er det mulig for andre innbyggere å støtte innspill de er enige med.

Ved hjelp av Aula får innbyggerne mulighet til å bidra i utviklingen av sitt lokalsamfunn, og det blir enkelt å dele erfaringer og tanker. Disse innspillene fra innbyggerne er svært verdifulle for kommunen, og med et brukervennlig verktøy sparer både innbyggerne og kommunen tid.

Vil du prøve nye verktøy for å involvere innbyggere?

Du kan alltid nå oss på hei@aula.no
Ved å sende, gir du oss lov til å følge deg opp. Les mer om personvern her
Tusen takk! Vi tar kontakt snarlig!
Oops! Noe gikk visst galt. Har du fylt ut alle feltene?
Contact image
Les videre

Andre artikler fra Aula

Intervjuer, guider, maler og tanker om fremtidens lokaldemokrati
Design
8 min read

Fra 10 års uenighet til en felles visjon

Hemsedal har de siste tiårene utviklet seg fra å være en landbrukskommune til å bli en turistdestinasjon. Likevel har det skjedd lite i kommunens sentrum, Trøym. Med Aula kunne innbyggerne enkelt si sin mening.
Design
8 min read

Fra kunstmuseum til flerbrukshus

Høsten 2022 ble det gamle Munchmuseet på Tøyen åpent opp for å teste ut ny bruk. Hvordan kunne nabolaget delta i prosessen?
Design
8 min read

Hvordan kan vi involvere innbyggerne i utviklingen av byens rom?

Ålesund kommune skal gi nytt liv til Ålesund sentrum, gjennom utvikling av utvalgte byrom i Ålesund sentrum, med særlig fokus på barn, unge og eldre. Ved hjelp av Aula kunne de samle inn innspill i byrommene underveis i prosessen.